Rozmaringos kalács és sült camembert

Az ötlet Fűszeres Esztertől van. Kicsit átalakítottam saját ízlésünk szerint, és saját lustaságom miatt :-) A sült camembert gyakran készítem, ettük már tésztával, bagettel, most kaláccsal.
A kalács:
50 dkg liszt,
7 g instant élesztő,
1 kávéskanál rozmaringos só,
1 kávéskanál cukor,
1 tojás,
50 ml olívaolaj,
kb. 2 dl langyos víz.
(Az eredeti receptben volt 5 gerezd sült fokhagyma és 5 dkg mogyoró.)
Összedagasztjuk a hozzávalókat, hagyjuk megkelni, majd egyforma gömböket formálunk a tésztából. Az eredetiben 2,5 dkg voltak, én 6 dkg golyókat készítettem. Egymás mellé pakoljuk őket, lekenjük felvet tojással és hagyjuk 10 percig kelni.
Mielőtt a sütőbe toljuk újra lekenjük a felvert tojással és 180 fokon 30 perc alatt aranybarnára sütjük.


A camembert kibontjuk, majd visszarakjuk a fadobozába. Bevagdossuk a tetejét a lyukakba fokhagyma gerezdeket, rozmaring és kakukkfű ágakat nyomkodunk. Megszórjuk egy kis borssal, löttyintünk rá egy kis fehér bort, majd 200 fokon 20 percig sütjük.