Szamócás piskóta

Van már szamóca, és tény nagyon drága, de néha kell a kényeztetés :-)
Nekem a hétvége és a süti mindig összetartozik, mert gyerekkoromban mindig volt hétvégén süti. Ha már főzés közben nem próbálok új dolgokat, akkor legalább sütiben néha.

A piskóta:
6 tojássárgáját habosra keverünk 6 evőkanál cukorral, majd adunk hozzá 6 evőkanál vizet. Ha elkevertük beleszitálunk 6 evőkanál lisztet és eldolgozzuk. Felverjük kemény habbá a 6 tojásfehérjét. Kiveszünk belőle egy fakanálnyit, elkeverjük a másik részbe, ezzel könnyítve a tésztát, majd óvatosan beledolgozzuk a többi habot is. Sütőpapíros tepsüben 180 fokon 20 perc alatt kisütjük.


A töltelék:
50 dkg túrót és 25 dkg mascarponét összekeverünk ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, belereszeljük egy citrom héját és a piskóta lapra halmozzuk.

A szamóca:
50 dkg szamócának a felét szépen rávagdostam, a másikat serpenyőbe raktam kevés cukor társaságában és elkezdtem melegíteni, mikor már szétfőtt. lehúztam a tűzhelyről és hozzáadtam 1 dl zselatinos vizet (1 dl víz + 1 evőkanál zselatin). A süti locsoltam és az egészet hűtőbe raktam egy órára.