Csirke cideres hagymalekvárral

Gyakran megakad a szemem mostanában a Streetkitchen oldalon lévő recepteken, ez is onnan van.

Elég gyorsan elkészül, így tökéletes vacsora lett belőle.

1 evőkanál étolajra rakunk 1 púpos evőkanál barnacukukrot, mikor a cukor karamellizálódott 2 nagy fej szeletelt lilahagymát rakunk rá, összeforgatjuk, pirítjuk, majd felöntjük 1 fél üveg almás ciderrel. Hagyjuk, hogy a hagyma jól összeessen. A végén apró kockára vágott almát adunk hozzá és várunk, hogy megpuhuljon. De addig semmiképp se várjunk míg atomjaira hullik :-) Ha szükséges felönthetjük még ciderrel, ha nem ittuk addig nem :-) (Jobb esetben pedig van még egy üveggel a hűtőben.)
Most jön a hús! Egy nagy csirkemellt vékony csíkokra vágunk. Sózzuk borsozzuk, majd kevés forró olajban 2 dkg vaj kíséretében elkezdjük sütni, mikor már majdnem kész adunk hozzá 2 evőkanál dijoni mustárt, kicsit még pirítjuk és kész is kb. 5 perc.
Fogunk egy bagettet, kettévágjuk, pakolunk bele: húst, almás hagymát és már ehetjük is!
Mi még másnap is egy ilyen szendvicset vittünk dolgozni.
Gyakori étel lesz nálunk.