Töltött csirke karfiolrizzsel

Hosszú hétvége náthával... Voltak terveim erre a hétvégére, de aztán ez a gyors kaja lett belőle és sok fekvés a takaró alatt.

A csirkemell szeleteket kicsit megütögetjük, fűszerezzük: sóval és borssal.
Összekeverjük a tölteléket: 20 dkg mozzarella apróra kockázva, 10 dkg sonka, 1 marék bazsalikom felszeletelve.
A tölteléket a hús egyik felére rakjuk, majd ráhajtjuk a másik oldalt, végül betekerjük baconbe.
Egy serpenyőben 5 dkg vaj társágában előpirítjuk, bepakoljuk őket egy jénaiba, vagy tepsibe és 30 percig sütjük 200 fokon.

A karfiolrizshez megtisztítunk egy karfiolt, aprítógépbe dobáljuk és azzal összetörjük. Forró serpenyőbe dobjuk, vajat adunk hozzá és 10 percig sütjük gyakori kevergetés mellett. Fűszerezzük sóval és borssal és tálalhatunk is.