Madártej

Újabb Streetkitchen recept következik :-) Azért mert tetszettek az arányok, amit használtak és legalább annyira finom lett, mint amekkora kupit csináltam vele a konyhában miközben elkészült.


Tragédia. Elsőként, mert az első adag tej leégett. Aztán nyilván volt olyan habgaluska, ami miközben kivettem a tejből úgy gondolta önálló úton indul el, ami nem a kijelölt tál felé van. A cukros tojáskeverék lecsorgott a lábos külső oldalán, mert megcsúszott öntés közben a kezemben az edény...

Kettéválasztunk 6 tojást és kimérünk 15 dkg cukrot. Egy evőkanállal a tojásfehérjéhez adunk, a többit a tojássárgájához. A fehérjéből kemény habot verünk, és a tojássárgáját is összekeverjük a másik cukormennyiséggel.
Felrakunk melegedni 1 liter egy félbe vágott vaníliarúddal.
Mikor felforrt levesszük alacsonyabb fokozatra a tűzhelyet, vigyázzunk ne égjen le! Galuskákat szaggatunk a tojáshabból és 2 percig főzzük őket. Ne pakoljuk bele a lábost, mert a tojáshab térfogata nőni fog a melegedés közben.


Ha végeztünk a habgaluskákkal akkor egy levesszedő tejet adunk a tojássárgája-cukor keverékhez, miközben kavarjuk. Így megoldjuk a hőkiegyenlítést és ezután nyugodtan önthetjük a tojásos keveréket a tejbe.
Kavarjuk és óvatosan melegítjük míg besűrűsödik. Ha ez megtörtént átöntjük abba a tálba, amiben tárolni fogjuk és rápakoljuk a habgaluskákat.
Behűtjük, és hidegen tálaljuk. Kivéve a férjemnek. Ő neki ez langyos állapotában tetszik a legjobban :-)