Hal szendvics torta

Egy barátunknak lesz a héten születésnapja, de nem nagyon szereti az édességeket, viszont oda van a horgászatért és a halakért, így feleségével arra gondoltunk, hogy halas tortát fog kapni. Az ihletet a Smörgåstårta adta.


Az alap toast kenyér (12 db).

A töltelék: halpástétom és avokadó. Összetevők: 1 doboz tetszőleges halkonzerv, 1 doboz szardínia konzerv, 2 főtt tojás, 5 dkg vaj, fél citrom leve, só, bors ízlés szerint. Az egészet összeturmixoljuk és kész is.

Összeállítás: az első réteg kenyérre pástétomot kenünk vastagabb rétegben, a második réteg kenyérre vékonyan kenjük a pástétomot és szeletelt avokádód pakolunk rá, a harmadik réteg kenyérre rákenjük a maradék pástétomot, úgy, hogy az oldalára is jusson, így könnyű lesz majd felpakolni a díszítést oda is.

Díszítésnek az oldalára füstölt lazacot pakoltam.
A tetejét a barátnőm díszítette, füstölt lazaccal, retekkel, fekete olívabogyóval és salátával.