Mary Berry csoki mousse tortája

A csoki sötét óceánjában a nehéz és habos hullámok váltják egymást...

A tészta része, amiket összekeverünk egy turmixgéppel:
- 25 g kakaópor,
- 3 evőkanál forró víz,
- 100 g porcukor,
- 100 g liszt,
- 1 teáskanál sütőpor,
- 100 g margarin,
- 2 db tojás.
Egy 20 centi átmérőjű tortaformában 180 fokon sütjük 25 percig.
Miután kisült kiemeljük a formából és egy rácson hagyjuk kihűlni.

A mousse: 450 ml tejszínt habosra verünk, majd hozzádolgozunk 300 g olvasztott étcsokoládét, amit előtte már hagytuk kicsit hűlni. (én 52%-os csokit szoktam használni).

A tortát visszarakjuk a formába és ráöntjük a mousset, végül legalább 4 órára hűtőbe rakjuk, de sokkal jobb ha egy nappal fogyasztás előtt elkészítjük.