Nigella csokis keksze

Puha, édes, amit jól ellensúlyoz az étcsoki kesernyés íze. Már nem is sütök más csokis kekszet, mint ezt, mert ő a tökéletes számunkra :-)
Az eredeti recept itt.

150 g vajt összedolgozunk 100 g pocukorral, 125 gramm barnacukorral (mindenképpen ezt használjuk, de a sima cukrot, mert más lesz az íze), 2 teáskanál vaníliakivonattal, egy tojással és egy tojássárgájával.
Utána hozzáadunk 300 g lisztet és fél teáskanál szódabikarbónával.
Végül 270 g kockára vágott étcsoki, vagy csokipasztillát keverünk bele ( az eredetiben több csoki van).

Egyforma gombócokat gyúrunk, kicsit lelapítjuk, tepsibe pakoljuk és 170 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
A kiszedéssel érdemes várni, mert ha hűl egy kicsit akkor keményedik és törés nélkül pakolászhatjuk.