Nyári csirkecombok

Az étel, ami elkészíti saját magát. Oké, nem, de úgy lett jó, hogy egyszer sem kóstoltuk meg az elkészítés során :-)


Először azzal kezdjük, hogy 2 db kaliforniai paprikát feketésre sütünk, majd beburkoljuk alufóliával, vagy dobozba zárjuk pár perce, hogy aztán könnyen lehúzhassuk a héját.
Fogunk 5 db alsó és 5 db felső csirkecombot sózzuk és borsozzuk.
Egy evőkanál kacsazsíron jól lepirítjuk minden oldalát a húsnak.
Utána hozzáadjuk az alábbi hozzávalókat: 2 sült kaliforniai paprika felszeletelve, 5 dkg kockára vágott füstölt bacon, 4 kovászos uborka felkarikázva, 1 gerezd fokhagyma felvágva, 2 babérlevél, 2 kávéskanál kakukkfű, fél citrom reszelt héja, fél citrom leve és 1,5 dl száraz fehérbor.
45 percig fedő alatt pároljuk, a végén felöntjük 2 dl tejszínnel és pár perc alatt lepirítjuk a sütőben.

Mi újkrumplit főztünk hozzá, és összekevertük vajjal, de az eredeti recept szerint amit itt találtok a Fűszer és Lélek oldalán rizzsel, vagy tésztával is jó.