Puncstorta

A puncstortával kapcsolatban azokkal értek egyet, akik azt mondják, hogy ez az elegancia és a káoszt tökéletes együttállása.
Először fogunk egy piskótát, amit széttépünk, aztán rumos cukorszirupba fojtjuk és lefedjük cukorral. A felhasznált cukormennyisége simán felveszi a versenyt bármelyik amerikai édességgel :-) 

A recept: az itt található 6 tojásos piskótát készítjük el 9 tojással 24 centis tortaformában.
Szép magas tortánk lesz, aminek levágjuk a tetejét kb. olyan magasságban, hogy kényelmesen le tudjuk emelni. 
Az alsó részből kitépkedjük a torta belső tésztarészét. Vigyázzunk, hogy maradjon egy fél centi vastag pereme. 

A kiszedett tésztát belefojtjuk 2 dl víz és 20 dkg cukor szirupjába, amibe öntünk még 1 dl narancslevet, 1 citrom levét és kevés piros ételszínezéket, amivel szép rózsaszínre festjük.

Az alsó részre és a felső rész aljára szamóca lekvárt kenünk. Visszapakoljuk a szétáztatott tocsogó tésztát, rárakjuk a felső részt és beborítjuk fondanttal.
Ez utóbbit el lehet készíteni otthon, de bevallom én most a könnyebb utat választottam és vettem a boltban.