Gofri

A november aktívan kezdődik :-) 
Nem igazából nem, mert ezután lefekszem a kanapéra és semmittevésbe fullasztom a napot :-D

De most jöjjön a kívül ropogós, belül puha gofri receptje.
A receptet a gofri sütőt eladó hölgy ajánlotta és nagyon bejött, megtekinthető a HVG oldalán. Érdemes elolvasni a hasznos tippek miatt pl. hogy rácsra pakoljuk kihűlni a gofrit, hogy kívül ropogós legyen.

4 tojást, 10 dkg cukrot (amiből 3 dkg vaníliás cukor), 12 dkg vajat és 2,5 dl tejfölt összekeverünk, majd adunk hozzá 10 dkg lisztet és 4 g sütőport.
A tésztát gofri sütőbe öntjük. Mennyit? Jó kérdés, nekem a harmadik körre sikerült eltalálni a tökéletes mennyiséget, és szerencsém van, mert a Tefal sütőm könnyen takarítható, így nem lesz gond a kifolyt tészta letakarítása.
Kb. 4 percig sütöttem őket. 
Egészen sok maradt, szóval ezeket most bedobozolom és még 2 napig esszük majd, vagy ma minden étkezésre...